Депутатський корпус облради уповноважив Михайла Рівіса укладати транскордонні угоди

5 років ago admin 0

Закарпаття активно розвиває потужності транскордонного співробітництва. Це дає можливість об’єднаними зусиллями влади, громадськості та неурядовому сектору спільно вирішувати існуючі соціально-економічні проблеми, створювати умови для сталого розвитку найзахіднішої та найбільш європейської області України.  

Керівництво Закарпатської обласної ради  та облдержадміністрації провело низку перемовин у напрямі міжнародного співробітництва, розширення форм співпраці з регіонами-партнерами та налагодження нових контактів, поглиблення міжнародної торговельно-економічної співпраці, що сприяє як економічному, так і соціальному розвитку краю.

У ході 13-ї сесії обласної ради депутати ухвалили рішення «Про повноваження голови обласної ради VІІ скликання щодо підписання угод про транскордонне співробітництво».

Його мета – встановлення і поглиблення економічних, соціальних, наукових, технологічних, екологічних, культурних та інших відносин між Закарпатською областю та відповідними суб’єктами й учасниками транскордонного співробітництва із сусідніх держав.

Іншими словами, цим документом обласні обранці доручили голові обласної ради  Рівісу Михайлу Михайловичу на період сьомого скликання від імені обласної ради укладати угоди про транскордонне співробітництво з відповідними суб’єктами та учасниками транскордонного співробітництва сусідніх держав,  які регламентують  правові,  організаційні,  економічні та інші аспекти такого співробітництва в різних сферах та подавати їх на схвалення  ради. А відтак щорічно інформувати депутатів обласної ради про виконання зазначених повноважень.

Прес-служба Закарпатської облради