Закарпатські рятувальники визначили пріоритети на майбутнє та підсумували діяльність за вересень

5 років ago admin 0

1 жовтня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулася підсумкова нарада за вересень 2019 року. У заході, який пройшов під головуванням керівника закарпатських рятувальників Романа Гудака, взяли участь керівний склад Управління та начальники структурних підрозділів краю.

Під час наради присутні проаналізували свою діяльність за минулий місяць та намітили головні завдання подальшої роботи. Зокрема керівництвом Управління було визначено, що всі пріоритетні завдання‚ які ставилися перед рятувальними підрозділами‚ у цілому виконані. Рятувальники Закарпаття відреагували на всі надзвичайні події та ситуації та не допустили їх розвитку понад рівні‚ на яких вони виникали.

Так, упродовж вересня на території області зафіксовано  344 пожежі, у той час як за серпень в краї виникло лише 214 випадків загорань. Звісно ж, здебільшого такий ріст пожеж спричинений осінньо-польовими роботами та улюбленим заняттям закарпатців – спалюванням минулорічної сухої рослинності та сміття. Таких загорань за вересень виникло 237 випадків, тобто більше ніж половина від загальної кількості. У зв’язку з цим, окрім запобігання пожежам у побуті, профілактична робота фахівців ДСНС має чітке спрямування – упередження пожеж у екосистемах.

Окрім цього, упродовж місяця що минув, на водних об’єктах Закарпатської області загинула одна людина. Фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення 13 разів виїжджали на знищення вибухонебезпечних предметів. Разом із тим, гірські пошуковці 7 разів вирушали на проведення пошуково- та аварійно-рятувальних робіт. Також закарпатські надзвичайники працювали на ліквідації наслідків двох дорожньо-транспортних пригод.

Підсумовуючи результати наради, начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак озвучив основні завдання до кінця поточного року, серед яких першочерговим є забезпечення готовності підрозділів Управління  до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду, а саме: підготовка техніки та спорядження, уточнення розрахунків, удосконалення взаємодії з аварійними підрозділами інших органів влади. Основна увага підрозділів Управління має бути зосереджена на попередженні загибелі й травмування людей на пожежах та різного роду надзвичайних ситуаціях.

А завершилась оперативна нарада приємним – вручення особовому складу чергових спеціальних звань та відзнак за сумлінну службу.

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0952.JPGDSC_0948.JPG

DSC_0972.JPGDSC_0977.JPG

DSC_0970.JPG