Фотопастки на варті лісів Тячівщини й Закарпаття

4 роки ago admin 0
Лісові фотопастки з’явилися кілька десятиліть тому, але в той час це були дуже прості пристрої, що вимагали постійної перевірки.
Сьогодні ж лісові камери нагляду стали водонепроникними і практично автономними. Від власника вимагається лише раз в кілька місяців міняти батарейки. Енергоощадний режими і точні датчики руху дозволяють вести фільмування тільки тоді, коли це необхідно, що надалі значно спрощує роботу з відзнятим матеріалом.
Сучасні фотопастки можна також оснащувати сонячними елементами зарядки і харчування, які роблять їх ще більш автономними і дозволяють використовувати на максимально великих територіях.
Завдяки своєму невеликому розміру і спеціальному камуфляжу лісова камера стає непомітною і для звірів, і для людей. Оскільки пристрій знаходиться у водонепроникному корпусі, не буде потрібно шукати якесь спеціальне місце для установки. Додаткові накладки і чохли дозволяють встановити обладнання в найскладніших місцях, на будь-якій місцевості та вести цілодобове спостереження.
Сучасну фотопастку не потрібно перевіряти. Відзнятий матеріал вона моментально відправляє власнику, а також зберігає в пам’яті.
У ДП «Тячівський лісгосп» закуплено і встановлено спеціалізоване обладнання фото і відеофіксації в лісах. Фотопастки дозволяють встановити та притягнути до відповідальності порушників природоохоронного законодавства. Місця розміщення фотопасток періодично змінюються. Про роботу засобів фото-і відеофіксації в лісі попереджають інформаційні знаки. В даний час під контроль взяті найпроблемніші місця лісового фонду, де можливий викид сміття, незаконна рубка дерев, а також незаконне полювання.
Фото і відеопастки можуть працювати автономно тривалий час. Оптика камер дозволяє розглянути в хорошій якості особи тих, хто потрапляє в поле їх видимості, а також реєстраційні номери автомобілів.
Не варто порушувати природоохоронне законодавство і викидати сміття в лісі, на узбіччя дороги або вчиняти інші порушення природоохоронного законодавства. Кожен порушник повинен знати і розуміти, що в цей момент він може потрапити в поле зору камери відеоспостереження, встановленої лісгоспом. У кожному конкретному випадку порушнику буде пред’явлено позов про порушення природоохоронного законодавства, згідно з яким доведеться заплатити солідний штраф.
Фотопастки так само фіксують досить цікаві кадри з життя лісових мешканців. Бережіть природу!

Лісові фотопастки з’явилися кілька десятиліть тому, але в той час це були дуже прості пристрої, що вимагали постійної перевірки. Сьогодні ж лісові камери нагляду стали водонепроникними […]