У лісовій школі Виноградівського лісгоспу знову навчання

5 років ago admin 0

Юннати Екоцентру часто беруть участь у різних акціях, що проводяться лісівниками: збір жолудя, посадка молодого лісу, очищення лісосмуг від сміття та інше.

Цього разу на заняття прийшли «новачки», тому весь матеріал для них був пізнавальний та цікавий.

Улюбленою локацією дітлахів у школі традиційно є експонати мисливських трофеїв – опудала бобра, козулі, видри та інші: від радості та подиву у дітей сяють очі, адже цих тварин не зустрінеш щодня!

Можна зблизька розглянути на території школи і великий мурашник, який спеціально огороджений від допитливих рученят. Життя мурах, їх ієрархія та витривалість не може не захоплювати. Тому, начитавшись книжок та надивившись наукових фільмів, працівники лісгоспу підготували для відвідувачів школи нову гру – «Мурашник». Суть гри полягає в тому, щоб мурахи-охоронці виявили серед натовпу «своїх» та не допустили у домівку мурах із чужої колонії. Як і в справжніх комах, гравці розпізнавали учасників своєї команди за допомогою аромату (ефірних масел), якими було позначено кожну групу.

Так, в ігровій формі молодь може дізнатися для себе щось нове та корисне!

Справжній урок виживання провела для гостxей голова Виноградівської районної організації Товариства Червоного Хреста Ірина Іжганайтіс. Пані Ірина розповіла, що потрібно робити, якщо іде кров з носа та як поводити себе при отриманні опіків чи відкритих ран. Також наглядно продемонструвала методику надання першої допомоги потерпілому та нагадала телефони екстрених служб.

Завершили урок квестом «Дари лісу», після якого виснажені слідопити могли скуштувати натуральні лісові смаколики!

Юннати Екоцентру часто беруть участь у різних акціях, що проводяться лісівниками: збір жолудя, посадка молодого лісу, очищення лісосмуг від сміття та інше. Цього разу на заняття […]