За сприяння берегівських лісівників на Закарпатті з’явився символ свободи (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

З нагоди дня знань, лісівники Берегівського держлісгоспу, разом із військовослужбовцями Збройних Сил України, урочисто відкрили меморіальний знак Малий Державний Герб України. Місцем державного символу обрали Берегівську загальноосвітню школу ім. Т. Шевченка.

Як розповів директор Берегівського держлісгоспу Богдан Шойного, ініціатива військових відразу була підтримана лісівниками, адже патріотичне виховання молоді, любов до країни та природи, також є одним із сфер діяльності закарпатських лісівників. Меморіальний знак Малого Державного Герба України є першим на Закарпатті. Його встановленню передувала всеукраїнська патріотична акція ініційована оперативним командуванням “Захід” під назвою “Я знаю. Я Українець!”

Як розповів директор Берегівської школи, сьогодні у навчальному закладі навчається 558 учнів. Це українська школа, однак тут навчаються й діти з угорськомовних сімей. У такий спосіб батьки намагаються з дитинства навчити їх не тільки вільно володіти українською, але й знати та поважати державу та її історію.

Під час урочистих заходів, відбулося вручення почесної відзнаки від Командувача військ оперативного командування «Захід» родині загиблого Захисника України Володимира Бричака та почесних грамот учасникам війни на Сході України, які отримали їх діти. Також присутні поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

З нагоди дня знань, лісівники Берегівського держлісгоспу, разом із військовослужбовцями Збройних Сил України, урочисто відкрили меморіальний знак Малий Державний Герб України. Місцем державного символу обрали Берегівську […]