Ужгородські рятувальники спільно з лісниками та поліцією рейдують лісом, щоб не виникало пожеж

5 років ago admin 0

Під час високих температур небезпека загоряння лісових насаджень зростає. Не стала винятком, на жаль, і цьогорічна спека. Так, з початку року в екосистемах Закарпаття вже зареєстровано 1225 загорань, з яких 27 – пожежі в лісових масивах. Переважна їх більшість, за правило, виникає через людську недбалість, недотримання правил пожежної безпеки і звичайну необережність під час користування вогнем.

З метою попередження фактів виникнення лісових пожеж та загорання в екосистемах, минулими вихідними працівники Ужгородського міськрайвідділу Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно з представниками ДП «Ужгородське лісове господарство» та поліцією провели спільний рейд лісовими угіддями району.

Спілкуючись з населенням, яке проживає поблизу лісових масивів, організатори заходу наголошували на правилах пожежної безпеки в лісових масивах та поруч із ними, а також попереджали про наслідки, що виникають при порушенні цих правил, адже полум’я при сухій погоді здатне дуже швидко перекидатися з одного дерева на інше, що стає загрозою масштабної пожежі.

Рейдова група також відвідала місця, облаштовані для відпочинку на природі, та оглянули аншлаги й попередження, що інформують відпочивальників про правила поведінки, яких потрібно дотримуватись в лісі.

Цей рейд порушників не виявив. Люди, що відпочивали в лісі, розпалювали вогонь з дотримання усіх правил та вимог пожежної безпеки, деякі ж просто прогулювалися.

Кожному, з ким спілкувалися, рятувальники, лісівники та поліцейські, вручили пам’ятки та тематичні листівки та нагадали, що за недотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку на порушників складаються протоколи про адміністративні порушення.

Рятувальники в черговий раз застерігають краян  не розпалювати багать у лісі, крім призначених для цього місць; не кидати недопалки на землю, особливо там, де є суха трава; не залишати просякнуті бензином ганчірки; не випалювати суху траву в лісі та біля нього. Тільки якщо ми будемо уважними та обережними, ми захистимо себе й природу від втрат.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

IMG_7479.JPGIMG_7491.JPG