Ужгородському лісовому господарству підтвердили сертифікацію

6 років ago admin 0
Оцінка відповідності системи ведення лісового господарства міжнародним стандартам – так коротко можна назвати систему сертифікації за міжнародною схемою Ради розпорядників лісів, яку іще іменують Лісовою опікунською радою (ЛОР — Forest Stewardship Council, FSC). Ця міжнародна некомерційна неурядова організація через відповідні свої структури гарантує незалежність, неупередженість та об’єктивність оцінки ведення лісового господарства у будь-якій країні. Експерти вкотре підтвердили: діяльність держпідприємства «Ужгородське лісове господарство» є прозорою і відповідає міжнародним вимогам.
Метою лісової сертифікації є забезпечення економічно, екологічно і соціально збалансованого ведення лісового господарства шляхом виконання відповідних загальновизнаних і таких, що заслуговують на довіру, стандартів.
«Екологічно збалансоване і відповідальне ведення лісового господарства передбачає заготівлю лісоматеріалів та іншої лісової продукції при одночасному збереженні біорізноманіття та продуктивності лісів, природних екологічних процесів, — пояснює аспекти сертифікації директор ДП «Ужгородське лісове господарство» Василь Кий. – Наше підприємство отримало сертифікат у 2005 році. Він діє до 2020 року, однак щороку на підприємство приїздять незалежні аудитори аби підтвердити сертифікацію».
Сертифікація – це не лише якість, але й обов’язки. Адже вона зобов’язує і лісівників, і територіальні громади відповідально ставитися до лісів. Відповідно до міжнародних норм громадськість має широко залучатися до господарювання у лісі. Одне з положень щодо сертифікації лісгоспів передбачає інформування людей про методи господарювання.
«Проводячи лісову сертифікацію ДП «Ужгородське лісове господарство» за схемою FSC, ми забезпечуємо відкритість як усього процесу сертифікації лісів, так і всієї нашої лісогосподарської діяльності, — каже директор підприємства. – Соціально орієнтоване ведення лісового господарства сприяє зростанню добробуту місцевого населення і суспільства в цілому, а також стимулює місцеве населення зберігати лісові ресурси».
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Оцінка відповідності системи ведення лісового господарства міжнародним стандартам – так коротко можна назвати систему сертифікації за міжнародною схемою Ради розпорядників лісів, яку іще іменують Лісовою опікунською […]