Проведена посадовцями Управління Держпраці профілактична робота вже дає позитивні результати

5 років ago admin 0

Питання виведення праці з тіньового русла є одним з ключових у роботі фахівців відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  і перебуває на постійному контролі керівництва Управління Держпраці у Закарпатській області.  На сьогодні в краї проводиться широкомасштабна інформаційно-роз’яснювальна робота, у рамках якої суб’єктам господарювання, що здійснюють торговельну діяльність, надаються відповідні консультації та рекомендації.

Так, днями головні державні інспектори Маріанна Гукс і Артур Сумара відвідали понад 15 торговельних закладів, також закладів харчування і відпочинку у кількох населених пунктах Ужгородщини, зокрема у Холмоку, Струмківці, Петрівці, Червоному, Есені, Тийглаші), де зустрілися як з фізичними особами-підприємцями, так і з їхніми найманими працівниками.

Представники контролюючого органу роздали буклети з інформацією про найбільш актуальні питання, що стосуються трудового  законодавства, нагадали про серйозну фінансову відповідальність, передбачену за порушення законодавчих вимог щодо працевлаштування та інші.

Як встановили посадовці Управління Держпраці, на момент проведення профілактичного заходу тільки в одному з кафе працювала молода особа неофіційно. За словами  власника, дівчина нібито прийшла з’ясувати, чи підійде їй така роботою.  Найближчим часом він має на меті укласти з нею трудовий договір. Деякі ФОПи у майбутньому збираються розширювати свій бізнес та прийняти на роботу працівників, тож, можливо, скористаються інформацією Управління Держпраці.

«Цьогоріч навесні ми вже відвідували ці заклади,– резюмує Маріанна Гукс. – Тішить той факт, що більшість підприємців, котрі на той час використовували нелегальну працю, нині потурбувалися про оформлення належним чином трудових відносин зі своїми найманими працівниками».