Проведено нараду щодо захисту та інтеграції ромської нацменшини

5 років ago admin 0

6 березня 2019 року голова районної державної адміністрації Рогова В. Є. провела нараду з лідером громади ромської національної меншини селища Гогою В. В., начальником управління соціального захисту населення Ференцом Ю. Ф., начальником відділу організаційної роботи, управління персоналом та інформаційної діяльності апарату районної державної адміністрації Порохнавцем О. В., головним спеціалістом служби у справах дітей Тимкович Т. М. та головним спеціалістом юридичного сектору апарату Дробком Ю.Ю.

Під час наради обговорено питання реалізації Стратегії захисту та  інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини. Зокрема, йшлося про сприяння в отриманні особами, які належать до ромської національності та на законних підставах перебувають на території України, документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство, вжиття заходів щодо запобігання бездоглядності та безпритульності дітей, відвідування дітьми шкільного віку загальноосвітніх навчальних закладів, допомогу у працевлаштуванні через районний центр зайнятості, необхідність проходження профілактичних обстежень та важливість своєчасного та повноцінного лікування, забезпечення поселення ромської нацменшини електроенергією, дотримання правил санітарії на території ромської общини та вжиття заходів щодо благоустрою території прилеглої до поселення.

6 березня 2019 року голова районної державної адміністрації Рогова В. Є. провела нараду з лідером громади ромської національної меншини …