Академію футболу відкрили на Ужгородщині

5 років ago admin 0

18 серпня на стадіоні ФК «Минай» відбулася приємна подія – відкриття Академії футболу. Урочисто відкрили Академію голова Ужгородської районної ради Руслан Чорнак, президент ФК «Минай» Валерій Пересоляк, вихованець закарпатської школи футболу, чемпіон світу у категорії U-20 Сергій Булеца та тренер цієї збірної Олександр Петраков.

У заході також прийняли участь віце-президент Української Асоціації футболу Вадим Костюченко, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Юрій Фрінцко, голова Федерації футболу Ужгородщини, депутат районної ради Іван Ковач та інші поважні гості.

Академію футболу створили за сприяння та ініціативи керівника району Руслана Чорнака. Створення так званої футбольної навчальної школи дозволить кращим із кращих вихованцям ДЮСШ здобувати професійні навички у футболі. Відрадно, що вже у вересні Академія планує виставляти команди U-15 та U-17 на дитячо-юнацьку футбольну лігу України.

«Футбол виховує, він любить відважних та поважає чесність. Ми повинні зробити все, щоб створити необхідні умови та базу, аби наші дітки отримали комфортні умови для занять цим видом спорту!» – підкреслив Руслан Чорнак.

Приємно, що на святі Вадим Костюченко від імені голови Української Асоціації футболу Андрія Павелка вручив Руслану Чорнаку, Іван Ковачу та Юрію Фрінцку нагороди – медалі «За заслуги».