Стан проведення літньої оздоровчої кампанії обговорили на засіданні обласного міжвідомчого оперативного штабу

5 років ago admin 0

На черговому засіданні обласного міжвідомчого оперативного штабу з координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей, що відбулося за участі фахівці відповідних відомств краю та їх структурних підрозділів, йшлося про планові показники проведення оздоровчої кампанії; здійснення заходів щодо забезпечення протипожежної безпеки на об’єктах, забезпечення лікувально-профілактичних закладів необхідними медичними препаратами, в т.ч. антидотами для надання невідкладної медичної допомоги дітям у закладах оздоровлення і відпочинку у разі такої необхідності. Порушувалася також проблема несанкціонованих заїздів організованих груп дітей до закладів відпочинку.

Від Управління Держпраці у Закарпатській області у заході взяв участь заступник начальника Володимир Горєв. Посадовець надав присутнім інформацію щодо проведення перевірок у вказаних закладах. Зокрема, повідомив, що до початку та протягом двох місяців літньої оздоровчої кампанії були перевірені 17 дитячих оздоровчих установ, за результатами цих контрольних заходів зафіксовано 125 порушень законодавства з охорони праці, видані обов’язкові  до виконання приписи, на посадових осіб дитячих закладів накладено 7 адміністративних стягнень у вигляді штрафів.

Серед основних недоліків, виявлених фахівцями Управління Держпраці під час перевірок, Володимир Горєв назвав: не проходження в окремих закладах відповідальними особами навчання та перевірки знань з питань охорони праці, первинна документація ведеться з порушеннями, інструкції в окремих закладах  потребують перегляду, в інших – впорядкування, у деяких  установах  працівників не забезпечено ЗІЗ (засобами індивідуального захисту), відсутні протоколи замірів опору ізоляції електрообладнання, не проведені попередні та періодичні медичні огляди, відсутні акти на перевірку та очистку вентиляційних каналів, не проводились періодичні технічні огляди котлів тощо.

За результатами проведеної наради були прийняті протокольні рішення.