Питання легалізації трудових відносин обговорювали з мешканцями Перечинщини

5 років ago admin 0

Головний державний інспектор відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  Маріанна Гукс взяла участь у засіданні районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, яке відбулося у залі засідань Перечинської РДА.

Серед питань, які виносились на розгляд згідно з  порядком денним,  були: стан погашення заборгованості у районі за єдиним соціальним внеском і стан погашення заборгованості із заробітної плати, оприлюднення інформації ДФС про наявні в районі підприємства-боржники, а також обговорення ситуації щодо проведення інспекційних відвідувань у частині легалізації трудових відносин та виплати заробітної плати на території Перечинського району.

Стосовно останнього питання прозвітувала представник Управління Держпраці. За її словами, протягом поточного року на території Перечинщини проведені три інспекційні відвідування, у ході яких були зафіксовані факти порушення вимог трудового законодавства, в тому числі й у частині легалізації трудових відносин.

Того ж дня Маріанна Гукс виступила на інформаційному семінарі із загальних питань трудового законодавства для осіб, котрі перебувають на обліку в Перечинській районній філії обласного центру зайнятості.

Посадовець роз’яснила учасникам заходу переваги легальних трудових відносин, а це зокрема, гарантоване отримання грошової винагороди за виконану працю; безпечні умови та дотримання режиму праці; право на відпочинок; захист від незаконного звільнення; соціальний захист у разі втрати працездатності чи роботи; а також розповіла про ризики неофіційного працевлаштування та трудової міграції.