На семінарі в Ужгороді говорили про зміцнення кадрового потенціалу підприємств

5 років ago admin 0

Управління Держпраці у Закарпатській області має налагоджену тісну співпрацю з центрами зайнятості краю, у тому числі і з Ужгородським МЦЗ. У рамках підписаної Угоди сторони неодноразово проводять різні заходи, зокрема організовують семінари для роботодавців та їхніх працівників з найбільш актуальних та проблемних питань.

Так, днями в Ужгородському міському центрі зайнятості проходив  семінар, на якому йшлося про вдосконалення співпраці з кадровими службами щодо зміцнення кадрового потенціалу підприємств, насамперед тих, де працюють особи з інвалідністю.

Модератори заходу акцентували увагу присутніх на якісному підборі працівників з використанням новітніх підходів, зокрема і методом рекрутингу.

У роботі семінару взяли участь головні державні інспектори управління Держпраці у Закарпатській області Маріанна Гукс та Зорян Берник, які поінформували присутніх роботодавців про необхідність дотримання трудового законодавства, особливо в частині офіційного оформлення трудових  відносин з найманими працівниками, наголосили на основних порушеннях законодавства про зайнятість населення, які допускають роботодавці у своїй діяльності, та їх виправленні і недопущенні в майбутньому.  

Учасники зібрання приділили значну увагу законодавчим вимогам щодо працевлаштування осіб з інвалідністю та обговорили імовірні наслідки невиконання таких норм, зокрема стосовно робочих місць для працевлаштування інвалідів.