Закарпатські рятувальники визначають кращого начальника караулу

5 років ago admin 0

9 липня, в Ужгороді, на базі аварійно- рятувального загону  спецпризначення Управління ДСНС України у Закарпатській області, відбувся конкурс «Кращий начальник караулу» серед працівників підрозділів ДСНС області. Метою щорічних змагань є удосконалення професійної майстерності й підвищення авторитету начальників караулів державних пожежно-рятувальних підрозділів

Конкурс на звання кращого начальника караулу складається з двох етапів – теоретичного та практичного. Спочатку учасники розв’язували тестові завдання на знання керівних документів з питань організації служби та спеціальної тактичної підготовки. Далі професійні вогнеборці демонстрували свою хорошу фізичну форму, виконуючи 5 нормативів зі спеціальної підготовки – пожежники одягають бойовий одяг і спорядження на швидкість, в’яжуть подвійну рятувальну петлю і одягають її на умовного потерпілого, закріпляють мотузку за конструкцію, переносять, підвішують штурмову драбину й піднімаються по ній на 4-й поверх навчальної вежі, а також піднімаються по встановленій висувній драбині у вікно третього поверху башти.

За наслідками проведених змагань визначатимуться переможці у кожній із цих номінацій, які в подальшому представлятимуть Закарпатську область у завершальному, Всеукраїнському етапі конкурсу.

Також, в рамках змагань, кожен учасник, спільно з психологом Управління, удосконалив свої професійні знання, ознайомився із основними правилами поведінки та спілкування з потерпілими при екстремальній ситуації, навчився швидко та ефективно надавати допомогу та не дозволити очевидцям наразити себе на ще більшу небезпеку.

За допомогою психологічних вправ, рятувальники проявили свої лідерські здібності, вміння швидко і правильно приймати рішення та переконувати підлеглий особовий склад.

DSCF3080.JPG   DSCF3260.JPG

DSCF3302.JPG   DSCF3382.JPG

DSCF3466.JPG   DSCF4073.JPG

IMG-7c997d3c424897925039fd78814f7956-V.jpg   IMG-f00530d97cfe6469ab811c3679ec0ea1-V.jpg

 

У ДСНС України у Закарпатській області