Безпеки влітку селян навчали закарпатські рятувальники

5 років ago admin 0

Сьогодні, 05 липня, на території Мукачівського та Іршавського районів працівники ДСНС Закарпаття проводили інформаційну-роз’яснювальну роботу серед сільського населення.

Так, іршавські рятувальники разом з активом села Ільниця обговорили проблемні питання  щодо пожежної безпеки, зокрема: попередження загибелі та травмування людей на пожежах, а також запобігання виникнення нещасних випадків  в екосистемах,  побуті та на водних об’єктах. 

Подальшу профілактичну роботу працівники ДСНС продовжили безпосередньо з місцевим населенням. Враховуючи літній період часу, рятувальники  нагадали населенню про недопущення пожеж в  природних екосистемах. Останні, за правило, виникають через людську недбалість та неуважність при спалюванні сухостою, залишків рослинності, сміття. З огляду на те. що зараз в області висока пожежна небезпека, то особливо наголошувалося на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, де порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних загорань та трагічних наслідків. Також у розмовах із селянами йшлося і про безпеку водного відпочинку.

Не забули рятувальники ознайомити селян і з алгоритмом дій при виявленні підозрілих вибухонебезпечних предметів. У ході відповідної роз’яснювальної роботи населенню вручалися й пам’ятки безпеки.

А працівникам Мукачівського райвідділу У ДСНС України у Закарпатській області сьогодні довелося проводити позапланове відпрацювання с. Страбичово. Особлива увага селян акцентувалася на дотриманні правил пожежної безпеки в побуті зокрема, наголошувалося на основних недоліках, що допускаються при монтажі й експлуатації електричного та газового обладнання. На жаль, нехтування пожежною безпекою може призвести до трагічних наслідків. І цьому підтвердження – вчорашня загибель на пожежі у власному помешканні місцевої мешканки.

На згадку про себе рятувальники залишали для співрозмовників інформаційно-просвітницькі листівки із зазначенням основних норм безпеки життєдіяльності та екстреного номера Служби порятунку “101”.

зображення_viber_2019-07-05_11-00-13.jpg   зображення_viber_2019-07-05_11-00-15.jpg

IMG-29b163bb719263d1a3f2337b91d39e7e-V.jpg   IMG-a899997fb6cec814ac2fd97d3bb707bd-V.jpg

 

У ДСНС України у Закарпатській області