ПРЕДСТАВНИКИ ДП «ВИНОГРАДІВСЬКИЙ ЛІСГОСП» ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЮВІЛЕЙНОМУ 150-МУ З’ЇЗДІ ЛІСІВНИКІВ УГОРЩИНИ.

5 років ago admin 0

ПРЕДСТАВНИКИ ДП «ВИНОГРАДІВСЬКИЙ ЛІСГОСП» ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЮВІЛЕЙНОМУ 150-МУ З’ЇЗДІ ЛІСІВНИКІВ УГОРЩИНИ.

У середу, 19 червня, у місті Томаші (TAMÁSI) на території парку Аппоньї (Apponyi) розпочав роботу 150-й щорічний з’їзд лісівників Угорщини, який тривав чотири дні.

У перші два дні З’їзду проходили змагання на визначення найкращого лісівника Угорщини, які складалися із 15 тематичних вправ.

Провідний інженер з охорони праці ДП «Виноградівський лісгосп» Степан Гаджега взяв участь у суперництві поза конкурсом.

У перший день змагань переважала мисливська тематика: стрільба по мішенях, пошук та характеристика мисливських трофеїв тощо.

Другий день був присвячений веденню лісового господарства: представлені теоретичні завдання на знання законодавства, а також практичні – на лісовідновлення, таксацію, відводи лісосік, селекцію, хвороби лісу, дендрологію та інші.

Всього у «лісівничому турнірі» взяли участь 25 осіб, у тому числі двоє – поза конкурсом (Україна та Румунія).

Найкращі результати представник української команди Степан Гаджега показав у трьох вправах:

– на візуальне визначення параметрів дерева (розмірів та об’єму);

– «посадка лісових культур» (визначення відповідності культур нормативам, ураження хворобами, рівномірність посадки тощо);

– визначення породи, сорту та об’єму лісоматеріалів.

Завершальним етапом ювілейного З’їзду була посадка алеї молодих дерев у парку Аппоньї.

Учасники та гості (у тому числі лісівники зі Словаччини, Хорватії, Сербії та Румунії) мали змогу на практиці побачити та обговорити різницю у методах ведення лісового господарства різних держав, відведенні і таксації лісосік, проведенні замірів та обліку лісопродукції, у видах рубок та у законодавстві в цілому.

Загалом міжнародний формат заходу сприяв зміцненню співпраці та обміну досвідом у сфері ведення лісового та мисливського господарства, що є важливим здобутком для галузі.

ПРЕДСТАВНИКИ ДП «ВИНОГРАДІВСЬКИЙ ЛІСГОСП» ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЮВІЛЕЙНОМУ 150-МУ З’ЇЗДІ ЛІСІВНИКІВ УГОРЩИНИ. У середу, 19 червня, у місті Томаші (TAMÁSI) на території парку Аппоньї (Apponyi) розпочав […]