Про бюджет та децентралізаційні процеси говорили в районній раді

5 років ago admin 0

Сьогодні, 19 червня в Ужгородській районній раді відбулося виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Закарпатської обласної ради Михайлу Рівісу . 
В роботі засідання ради також взяли участь депутат Верховної Ради України Роберт Горват, депутат обласної ради Йожеф Баторі, голова районної ради Руслан Чорнак, його заступник Степан Мацко, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Юрій Фрінцко та депутати райради Андрій Кушнірук і Віктор Шелельо, голови районних, міських рад та інші. 
Відкрив засідання та звернувся до присутніх з вітальним словом очільник районної ради Чорнак Руслан Васильович. 
Після цього голова Координаційної ради Михайло Рівіс ознайомив присутніх з порядком денним. 
Першим розглядалося питання про виконання місцевих бюджетів в умовах децентралізації. З інформацією по данному питанню виступили директор департменту контролю у галузі оборони, правоохоронних органах та органах влади Держаудитслужби України Тетяна Марчук та начальник управління Західного офісу Держаудитслужби України в Закарпатській області Світлана Аніщенко. 
Про стан виконання в області вимог Закону України «Про пробацію» доповідав заступник начальника філії державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області Назар Дідик. 
Про стан дотримання фінансово-бюджетної дисципліни при формуванні і реалізації місцевих бюджетів інформувала заступник директора департаменту фінансів ОДА Наталія Боркулеш. Дане питання обговорювалося найактивніше. 
Директор Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування Іван Дем’янчук доповідав присутнім про пропозиції щодо проекту Перспективного плану формування територій громад Закарпатської області. 
По кожному питанню порядку денного були прийняти відповідні рішення, які будуть доведені до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, з метою їх виконання.