Відбулося позачергове засідання комісії з питаньТЕБ та НС

6 років ago admin 0
alt         19 червня, під керівництвом голови РДА Олександра Горіна  відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

            На порядок денний було винесено 4 питання. По першому та другому питанні виступив Химинець Ю.Ю. який поінформував присутніх із ситуацію яка склалась на території району 8 та 12 червня 2018 року зокрема:

         8 червня буревій пройшов по території с. Гребля, в результаті чого постраждало 8 дворогосподарств, на двох житлових будинках зруйновано дах, один повністю зірвало зі стін, другий пошкоджено частково, також було зруйновано сарай, в інших дворогосподаствах незначні пошкодження дахів будинків та господарських будівель,нанесено збитків – 76.3 тис.грн.
        12 червня в результаті сильного дощу з градом (розміром більше 20 мм.) постраждало сім населених пунктів, а саме:с. Брід, постраждало: 446 дворогосподарств, в тому числі с. Дешковиця – 20 дворогосподарств, пошкоджено дахи житлових будинків та господарських споруд, нанесено збитків – 27706.500 тис.грн.

       Нанесено шкоди особистим селянським господарствам, знищено посадки кукурудзи, картоплі, огородини, майбутній врожай винограду і плодових дерев, сума нанесених збитків – 1561.0 тис.грн.

 


Пошкоджено об’єкти соціальної сфери:


1.дах ЗОШ –І-ІІІ ст. нанесано збитків – 825.173 тис.грн.;

2. дах амбулаторії нанесано збитків – 300.421 тис.грн.; 

3. дах ДНЗ нанесано збитків – 18.472 тис.грн.;

4. дах будівля клубу нанесано збитків – 197.235 тис.грн.;

5. адмінбудівлі сільської ради нанесано збитків – 159.084 тис.грн.;

с. Ільниця, пошкоджено:

1. дах ДНЗ № 1 нанесано збитків – 56436 тис.грн.;

2. постраждало 29 дворогосподарств, пошкоджено дахи житлових будинків та господарських споруд, нанесено збитків – 154.750 тис. грн.;

3. знищено 2.58 га, посадки кукурудзи, картоплі, огородини, врожай винограду і плодових дерев, нанесених збитків – 38.980 тис. грн.;

         с. Осій, пошкоджено:

 1. будівлі центрального табору учнів України нанесано збитків – 2004.156 тис.грн.;

          с. Білки, пошкоджено:

1. господарські будівлі гр. Мигалега П.І., нанесано збитків – 307.585 тис.грн.;

         с.М. Раковець, ливневими водами пошкоджено:

1. покриття 16 вулиць, довжною 11,3 км. нанесано збитків – 5897.517 тис.грн.

          с. Дунковиця, Арданівська с/р пошкоджено:

1. дах ЗОШ – І-ІІ ст. нанесано збитків – 449.646 тис.грн.

       Заслухавши інформацію, з урахуванням обговорення, комісія вирішила: по першому питанню щодо ситуації, яка сталась 8 червня в с. Гребля, інформацію прийняти до уваги, подані Акти обстеження затвердити ;по другому питанню щодо ситуації, яка мала місце 12 червня 2018 року на території району, інформацію прийняти до уваги, подані пакети документів прийняти від сільських голів та оформити їх згідно чинного законодавства та передати до обласної державної адміністрації.

       По третьому питанню щодо визначення рівня НС, виступив Семак І.В., який сказав, щовідповідно до підпункту 3 пункту 6 постанови КМУ від 24.03.04 № 368 «Про затвердження Порядку класифікації НС техногенного та природного характеру за їх рівнями». Класифікатора НС ДК 019:2010, код 20312, НС, пов’язана з крупним градом (діаметром 20мм. і більше),20331, НС повя’зана з сильним вітром (швидкістю 25 м/с і більше),ознаки 2.6, 2.9, (наказ МНС України від 12.12.2012 № 1400 «Про затвердження класифікаційних ознак НС», і запропонував попередньо класифікувати ситуацію, яка склалась в районі 8 та 12 червня 2018 рокунадзвичайною.

     По четвертому питанню щодо затвердження актів обстеження та розміри нанесених збитків громадянам і об’єктам інфраструктури, з інформацією виступили керівники органів місцевого самоврядування.

Брідська сільська рада про відшкодування збитків мешканцям с Брід, та відновлення об’єктів соціальної сфери; Білківська сільська рада про відшкодування збитків мешканцям с. Білки (відновлення зруйнованих гсподарських будівель гр. Мигалега П.І.); Ільницька сільська рада про відшкодування збитків мешканцям с. Ільниця; Осійська сільська рада про відшкодування збитків на відновлення пошкоджених будівель центрального табору туристичного активу учнів України; М. Раковецька сільська рада про відновлення дорожнього покриття вулиць; Арданівська сільська рада про  відновлення даху Дунковицької ЗОШ І-ІІІ ст.

         Заслухавши інформацію доповідачів, з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

– затвердити акти обстеження постраждалих житлових будинків та пошкожених об’єктів інфраструктури, згідно реєстрів поданих органами місцевого самоврядування;

– управлінню економічного розвитку і торгівлі та управлінню містобудування і архітектури РДА, провести узагальнення інформації щодо нанесених збитків об’єктам соціальної сфери та інфраструктури згідно поданих органами місцевого самоврядування матеріалів, та перевірити відповідність розрахунків. Зведену інформацію надіслати департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА разом з відповідними документами, відповідно до постанови КМУ від 29.03.2002 р. «Про затвердження порядку використання коштів резервного фонду б’юджету» № 415.  

-щодо відновлення об’єктів інфраструктури, рекомендувати органам місцевого самоврядування постраждалих від граду територій, замовити проектно-кошторисну документацію на відбудову вказаних об’єктів.

        

alt

alt

 alt