Делегація лісівників України перебуває з візитом у Фінляндській Республіці

5 років ago admin 0

Делегація українських лісівників на чолі з заступником Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимиром Бондарем перебуває з візитом у Фінляндській Республіці.

Під час візиту делегація ознайомиться з роботою фінляндських лісівників та веденням лісового господарства Фінляндії.

Зокрема, члени української делегації відвідали державну лісову компанію «Metsähallitus», яка функціонує вже 160 років.

Metsähallitus є державним підприємством, яке підпорядковане Міністерству сільського та лісового господарства та Мінприроди у питаннях захисту екології. У господарських операціях підприємства застосовуються комерційні принципи. Також компанія виконує певну кількість державних функцій, виконання яких оплачується з державного бюджету.

Metsähallitus опікується 12,5 млн га земель (із загальної кількості 3,4 млн га водних угідь). Обсяг заготівлі на рік складає 77 млн куб. метрів деревини, реалізація якої відбувається через аукціони або прямі договори.

Окрім того, члени української делегації разом з представниками держаної компанії ТАРІО, яка підпорядкована Міністерству сільського та лісового господарства Фінляндії, відвідали лісонасіннєвий центр. Він забезпечує насінням сосни, ялини та берези всю Фінляндію.

Загалом у Фінляндії діє чотири великих розсадники, які забезпечують всіх посадковим матеріалом. Також насіння реалізується до Швеції та Ісландії.

Насіння збирається з лісонасіннєвих плантацій та плюсових дерев у лісі. Щеплення та закладання плантацій проводять науковці за договором.

Делегація українських лісівників на чолі з заступником Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимиром Бондарем перебуває з візитом у Фінляндській Республіці. Під час візиту делегація ознайомиться […]