Головний державний інспектор Управління Держпраці провів захід, приурочений Тижню права

5 років ago admin 0

З нагоди Всеукраїнського тижня права посадовці Управління Держпраці проводять низку консультативно-роз’яснювальних заходів з працівниками різних суб’єктів господарювання краю. Так, днями головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки Юрій Попович зустрівся з колективом столичного підприємства  ТОВ «ІК Ініціатива», яке на замовлення однієї з вітчизняних компаній встановлює у селі Вишково на Хустщині вишки мобільних операторів.

У ході  проведення заходу фахівець Управління Держпраці порушив такі питання, як проходження професійного навчання керівників, працівників та відповідальних осіб; проведення всіх видів інструктажів, стажування з охорони праці; порядок розробки та видачі інструкцій з ОП; проходження періодичних медичних оглядів; забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту; проведення діагностики і технічних оглядів машин і устаткування; отримання дозволів та декларацій, ідентифікація об’єктів тощо.  

Окремо Юрій Попович звернув увагу присутніх на важливість офіційного оформлення трудових стосунків між роботодавцями та їх найманими робітниками. До речі,  на питанні легалізації найманої праці  галузеві інспектори Управління Держпраці постійно наголошують під час проведення як превентивних, так і контрольно-наглядових заходів.