Щодо запровадження надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі

5 років ago admin 0

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №373 „Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі” затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, який застосовуватиметься з 1 жовтня 2019 року.
Передбачено дві форми надання пільг у грошовій формі: безготівкова і готівкова.
Пільги надаватимуться у грошовій безготівковій формі через АТ “Ощадбанк” аналогічно грошовій безготівковій формі надання житлових субсидій.
За заявою пільговика надання пільги може проводитись у готівковій формі шляхом перерахування коштів на поточний рахунок в АТ “Ощадбанк”, відкритий пільговиком. Реквізити рахунка мають бути вказані у заяві.
Якщо у пільговика, який отримуватиме пільги у готівковій формі, виникне заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, про що орган соціального захисту населення повідомлятимуть надавачі послуг, пільга буде надаватися йому з наступного місяця у грошовій безготівковій формі.

Начальник відділу з питань
персоніфікованого обліку осіб,
які мають право на пільги М. Голодняк

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №373 „Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у …