На Міжгірщині взаємодіяли лісівники і пожежники

5 років ago admin 0

Пожежа в лісових масивах, загроза виникнення якої виникає у теплу пору — серйозне велике лихо. Готовність до протидії небезпеки щорічно відпрацьовується працівниками ДП “Міжгірське лісове господарство” та місцевою ДПРЧ-4 УДСНС України в Закарпатській області, адже за спільних зусиль, зрозуміло, більший ефект.

І цими днями колективами було проведено традиційне тактичне навчання з ліквідації умовної пожежі в природних екосистемах, що відбувалося на зеленій околиці райцентру в ур. Борсуків, на тему “Загорання відходів лісозаготівлі з подальшою загрозою перекидання вогню в лісовий масив”. За тренувальним сценарієм на тривожний сигнал до лісового угіддя оперативно поспішила команда пожежних рятувальників на чолі з капітаном цивільного захисту Віталієм Звіричем на двох спецмашинах з сиренами.

Як розповів Василь ЧЕНЬКО, провідний інженер охорони лісу ДП “Міжгірське лісове господарство”, державна лісова охорона Міжгірського лісництва з своїм командиром-лісничим Ігорем Романом, до якої підключилися і працівники апарату підприємства, теж озброєні відповідними техзасобами для гасіння, зокрема, хлопавками, ранцевими вогнегасниками, сучасною мотопомпою вже боролися з вогнем. Злагоджено і професійно у чіткій колективній взаємодії своєчасно вдалося приборкати язики полум’я, що було відзначено під час детального розбору заняття вогнеборців.

 — Щоб не допустити біди в майбутньому, проводиться і ряд інших профілактичних заходів, — сповіщає директор держлісгоспівців Іван Барна. – Особливий акцент робиться на роз’яснювальній роботі лісової охорони серед населення, форми якої різні – проведення бесід, виготовлення наочної агітації тощо.

Пожежа в лісових масивах, загроза виникнення якої виникає у теплу пору — серйозне велике лихо. Готовність до протидії небезпеки щорічно відпрацьовується працівниками ДП “Міжгірське лісове господарство” […]