Валерій Мурга закликав підтримати проект WWF по збереження бурого ведмедя

5 років ago admin 0
Лісове та мисливське господарство спільно з Всесвітнім фондом дикої природи (WWF) продовжує співпрацю в рамках проекту «Збережемо рідкісні види», який покликаний врятувати тварин Карпатського регіону, зокрема, бурого ведмедя.
 
Відтак, з метою збереження диких видів тварин шляхом ефективної комунікації зацікавлених сторін Всесвітній фонд природи WWF в Україні спільно з Німецьким інститутом конфліктології Elmauer Institute Managing Consesus за підтримки програми Життя Європейського союзу та в рамках співпраці з Закарпатським обласним управлінням лісового та мисливського господарства 28-30 травня проходив тренінг.
 
Закарпаття на заході представили головні мисливознавці структурних підрозділів Закарпатського обласного упраління лісового та мисливського господарства із найвищою чисельністю ведмедя бурого в області – ДП «Брустурянське ЛМГ», ДП «Мокрянське ЛМГ», ДП «В.Бичківське ЛМГ», ДП «В.Бичківське ЛМГ».
 
На початку 2019 року начальник ЗОУЛМГ Валерій Мурга заявив про запуск нового масштабного проекту щодо збереження бурого ведмедя і закликає закаратців підтримати проект по збереження бурого ведмедя, який стартував наразі.
 
«Я закликаю всіх закаратців підтримати проект WWF по збереженню бурого ведмедя, лісівників і працівників егерських служб в розумному використанні наших природних ресурсів та тваринного світу на благо майбутніх поколінь. Працівники державної лісової охорони та єгері постійно піклуються про братів менших і постійно проводять ряд заходів з охорони та підгодівлі диких тварин, що сприяє збереженню та примноженню дичини», – сказав Валерій Мурга.
 
«Ведмедів в Україні дуже мало – за даними Червоної книги (2009) їхня чисельність не перевищує 300 особин і живуть вони по всій території Українських Карпат, а це понад 20 тис. км2. За даними останньої таксації в Закарпатській області налічується понад 100 ведмедів. Це найбільша частка бурих ведмедів у всьому Карпатському регіоні», – відмітив головний лісівник Закарпаття.
 
Для обліку чисельності хижаків учасники польових робіт використовуватимуть маршрутний облік по слідах на снігу, автоматичні камери, а також молекулярно-генетичний аналіз, матеріал для якого (шерсть і екскременти бурих ведмедів, рисі та вовка) збирають під час експедицій».

Лісове та мисливське господарство спільно з Всесвітнім фондом дикої природи (WWF) продовжує співпрацю в рамках проекту «Збережемо рідкісні види», який покликаний врятувати тварин Карпатського регіону, зокрема, […]