Спільні протипожежні навчання провели на Рахівщині

5 років ago admin 0

У вівторок, 28 травня, на території Устєріцького лісництва ДП «Рахівське ЛДГ» відбулися спільні пожежно-тактичні навчання лісівників та рятувальників з ліквідації умовної лісової пожежі. Мета навчань – на практиці відпрацювати спільну взаємодію щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею у лісовому масиві. 

Тренувальна ситуація розпочалася із виявлення працівниками державної лісової охорони ДП «Рахівське ЛДГ» загоряння в урочищі «Усть Радомира» Устєріцького лісництва, квартал 15 виділ 52. Про це вони доповіли черговому лісництва. В результаті огляду встановлено, що пожежа, точніше її навчальна імітація, виникла внаслідок необережного поводження з вогнем місцевого населення під час відпочинку.

На місце оперативно прибув пожежний автомобіль Рахівського ДПРЧ-3 УДСНСУ у З/о та пожежний модуль Рахівського лісгоспу та спільно розпочали гасіння вогню.

На навчаннях були продемонстровані різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірено боєздатність спеціалізованої техніки лісівників і рятувальників, готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж, було відпрацьовано взаємодію та порядок організації підрозділів, які залучаються для гасіння лісових пожеж. Учасники заходу справилися з усіма поставленими завданнями на відмінно. Завдяки чіткій та злагодженій роботі всіх підрозділів загорання було швидко локалізовано та ліквідовано.

Директор ДП «Рахівське ЛДГ» Микола Юрійович Грапинюк зазначив: «Впевнений, ці навчання продемонстрували злагоджену роботу працівників обох структур, лісівники постійно вдосконалюють навики та підсилюються технічно. Саме відповідальність та злагодженість дій працівників і сучасна техніка допомагають оперативно реагувати на ситуації і вчасно їх ліквідовувати. Проте не можна не помітити позитивну динаміку: люди все частіше відпочивають у відведених для цього місцях – пунктах рекреації, лісівники ж у свою чергу дбають про те, щоб такий відпочинок був якомога комфортнішим. Тож постійно вдосконалюються у будівництві зон відпочинку.

Головним чинником поширення «червоного півня» в лісі є, звісно, людський фактор та людська недбалість, а іноді і злочинна поведінка людей. Завжди актуальним залишається заклик: не жартуйте в лісі з вогнем!».

Прес-служба ДП «Рахівське ЛДГ»

У вівторок, 28 травня, на території Устєріцького лісництва ДП «Рахівське ЛДГ» відбулися спільні пожежно-тактичні навчання лісівників та рятувальників з ліквідації умовної лісової пожежі. Мета навчань – […]