Валерій Мурга: «Лісівники Закарпаття у 2019 посадили 10 МІЛЬЙОНІВ саджанців» (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Весняна кампанія з лісовідновлення підійшла до завершення. Загалом, починаючи із 21 березня, лісівники Закарпаття, разом із школярами та небайдужими краянами вже посадили понад10 млн. саджанців, серед яких такі породи як дуб, бук, ялина, ялиця, явір, ясень та інші.

Як розповів начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга, цього року площа яка обзаведеться молодим лісом становитиме більше двох тис. га. Як наголошує головний лісівник краю, за останні роки лісівники переходять на поступовий спосіб заготівлі лісу, тим самим автоматично падають площі які потрібно заліснювати. Зменшення суцільних рубок, одне із пріоритетних завдань. Наразі повністю відмовитись від суцільних зрубів, через технічні причини, поки що неможливо.

Посадити молодий ліс справа одна, однак провести за ними якісний догляд, аби дерево у найближчі роки не загинуло, зовсім інша. Саме тому лісівники впродовж мінімум як 5 років проводять спеціальний догляд за лісовими культурами. Ця справа досить копітка та потребує неабияких зусиль. Особливо це стосується найбільш цінної породи на Закарпатті, а саме дуба. Акція з лісовідновлення ”Майбутнє лісу у твоїх руках” цього року не завешена. З настанням осені ця робота знову матиме своє продовження. А на тих ділянках, де посадка відбулась навесні, лісівники доповнюватимуть лісовими культурами там де саджанці, з природних причин, не прийнялись.

Весняна кампанія з лісовідновлення підійшла до завершення. Загалом, починаючи із 21 березня, лісівники Закарпаття, разом із школярами та небайдужими краянами вже посадили понад10 млн. саджанців, серед […]