Суд визнав правомірною постанову Управління Держпраці у Закарпатській області

4 роки ago admin 0

Майже два роки тому в кафе, розташованому в одному із сіл Ужгородського району, фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області проводили інспекційне відвідування, за результатами якого виявили факт залучення до роботи на посадах бармена та офіціанта двох осіб без офіційного оформлення з ними  трудових відносин.

Молоді люди  зізналися, що хоч і писали заяви, однак ані трудових книжок, не оформляли, ані будь-яких договорів не укладали. Своєю чергою власник закладу повідомив, буцімто ці особи проходили в його кафе безоплатно стажування, що не передбачено вимогами чинного трудового законодавства. Хід інспекційного відвідування фіксувався засобами відеотехніки.

За використання незадекларованої праці посадовими особами Управління Держпраці у Закарпатській області була винесена постанова про застосування щодо підприємця фінансової санкції – накладення штрафу на той час  у розмірі 223380 грн.

Власник кафе, не погодившись з рішенням Управління Держпраці, звернувся з позовною заявою про скасування вказаної постанови у Закарпатській окружний адміністративний суд.

Урахувавши усі законодавчі норми та обставини справи, суд дійшов висновку, що оскаржена постанова Управління Держпраці про накладення штрафу є правомірною і скасуванню не підлягає, а при прийнятті цієї постанови посадовці Управління Держпраці діяли на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією і законами України