Закарпатські лісівники промо- роликом показали як саджали ліс! (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

У рамках лісовідновлювальної кампанії, цієї весни закарпатські лісівники, разом із школярами та небайдужими краянами, висадили близько 10 млн. дерев. Навітьпохмура погода, яка пануєостанніймісяць не завадилавиконати план кампанії з лісовідновлення.

Вартозауважити, акція “Майбутнєлісу у твоїх руках” має на меті не тільки посадити дерева. Головне завдання “зеленої” акції – показати майбутньому поколінню як створюється молодий ліс. Це у свою чергу зумовлює школярів усвідомити наскільки природа важлива для людини. Тому її потрібно любити та берегти, на чому, при кожній посадці, наголошують дітям закарпатські лісівники.

За словами начальника Закарпатського ОУЛМГ Валерія Мурги, на сьогоднішній день практично всі держлісгоспи краю виконали та навіть перевиконали план лісовідновлювальної кампанії. Залишились незначні площі у високогірних держлісгоспах, які до кінця цього місяця також обзаведуться молодим лісом.

Останніми роками закарпатські лісівники відмовляються від суцільних зрубів, тим самим скорочуються площі які потрібно засаджувати. Відтак згідно планів лісовідновлення на 2019 рік закарпатські лісівники заліснять 2244 га., з яких 726 га – посадка лісових кульутр та 1518 га – сприяння природному поновленню.

Наступна лісовідновлювальна кампанія, а з нею й проведенняна Закарпатті Всеукраїнської акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”, проходитимевосени. Тож закарпатські лісівники закликають всіх небайдужих краян долучатись до примноження карпатських лісів.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

У рамках лісовідновлювальної кампанії, цієї весни закарпатські лісівники, разом із школярами та небайдужими краянами, висадили близько 10 млн. дерев. Навітьпохмура погода, яка пануєостанніймісяць не завадилавиконати план кампанії з лісовідновлення. […]