Перечинський лісгосп за І квартал сплатив понад 5 млн гривень поточних податків

5 років ago admin 0

Стабільна робота державних лісогосподарських підприємств – це забезпечення місцевого населення робочими місцями із достойною заробітною платою. Державні лісогосподарські підприємства забезпечують себе і ще приносять хороший дохід до Державного і місцевих бюджетів, які можуть використовувати ці кошти на власні потреби – на покращення життя місцевого населення, відновлення та розбудову інфраструктури, зокрема відновлення доріг тощо.

ДП «Перечинський лісгосп» сплатив поточних податків, обов’язкових платежів до зведеного бюджету та єдиного соціального внеску за І квартал 2019 року 5 млн 46 тис. грн.

З них:

До Державного бюджету – 3 млн 444 тис. грн., у тому числі збір за спеціальне використання лісових ресурсів (попенна плата) становить 1 млн 412 тис. грн.

До місцевих бюджетів – 860 тис. грн, в тому числі збір за спеціальне використання лісових ресурсів – 97 тис. грн. та податок на лісові землі – 172 тис. грн.

Також, підприємством сплачено єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі 742 тис. грн.

Слід додати, що Законом України від 23.11.2018 № 2629 з 01.01.2019 внесено зміни до Бюджетного кодексу України. А саме, згідно нової редакції статті 64 Бюджетного кодексу – 37% рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в порядку рубок головного користування, сплачується до бюджетів міських та сільських рад, на території котрих проводяться рубки головного користування.

Державні лісогосподарські підприємства залишаються бюджетоутворючими у кожному районі і є сумлінними платниками податків, незважаючи на значне навантаження.

Стабільна робота державних лісогосподарських підприємств – це забезпечення місцевого населення робочими місцями із достойною заробітною платою. Державні лісогосподарські підприємства забезпечують себе і ще приносять хороший дохід […]