До воловецьких лісівників завітали гості

4 роки ago admin 0
Для розширення та поглиблення знань учнівської молоді про світ професій та спеціальностей, запобігання молодіжному безробіттю, формування в учнів мотивації жити, і працювати на рідній землі фахівці ДП «Воловецьке ЛГ» організували для учнів 8-го класу Воловецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів професіографічну екскурсію.
 
Під час екскурсії учні ознайомились із особливостями роботи держлісгоспу. Дізнались гості про умови праці, вимоги, характеристики професій лісничого, робітника на лісокультурних роботах, вальника лісу й лісоруба.
 
Мали можливість поспілкуватись із працівниками лісгоспу. Головний лісничий Мирон Стецо наголосив, що ліс має велике значення в житті людини та розповів про його властивості.
 
«Ліс – це неоціненне народне багатство, надійний бар’єр на шляху руйнівних природних явищ, домівка для численних лісових мешканців, місце відпочинку людей. Вся лісова екосистема – це цілісний живий організм, який потребує відповідального, шанобливого ставлення, яке знаходить відображення у раціональному лісокористуванні лісогосподарськими підприємствами, у відповідальній поведінці відвідувачів лісу, у розумінні його проблем населенням», – зазначив Мирон Іванович.
 
У свою чергу провідний інженер з лісових культур Михайло Дужар та провідний інженер лісового господарства Галина Медуляк детально розповіли про необхідність відтворення лісових насаджень, охорону та захист лісу від шкідників та хвороб, про тваринний та рослинний світи Воловеччини та червонокнижних мешканців лісу, які перебуваюь під охороною держави.
 
Діти щиро подякували представникам ДП «Воловецьке лісове господарство» за проведений цікавий захід та виявили бажання на наступний рік долучитися до допоміжних робіт по висадженню саджанців.

Для розширення та поглиблення знань учнівської молоді про світ професій та спеціальностей, запобігання молодіжному безробіттю, формування в учнів мотивації жити, і працювати на рідній землі фахівці […]