Авіарейс «Київ – Ужгород», хочуть скасувати чи привертають до нього увагу?

5 років ago admin 0

Авіарейс «Київ – Ужгород» скасовують через 2 місяці після запуску: Закарпаття знову буде без авіасполучення. З таким заголовком з’явилося повідомлення на сайті Mukachevo.net, в понеділок, 6 травня 2019 року, о 10:48.

Зокрема, видання повідомляло, що 10 травня буде здійснено останній рейс, а вже з 17 травня компанія «Мотор Січ» офіційно припиняє регулярні авіарейси за маршрутом «Київ – Ужгород» і назад, – причина нерентабельність рейсів у напрямку Закарпаття.

Це повідомлення швидко розтиражувалось регіональними та національними засобами масової інформації.

Відтак, видання uzhgorod.net.ua об 11:54, 6 травня, опублікувало інформацію про те, авіарейс “Ужгород-Київ” виконуватиметься й надалі.

Зокрема, цьому виданню ситуацію прокоментував, директор Ужгородського аеропорту Руслан Лііс.

Посадовець повідомив: “Я не знаю, звідки така інформація, але єдине, що можу сказати, що вона неправдива! Навпаки, наразі ми готуємо документи про те, щоб здійснювати щоденні авіарейси. З приводу продажу квитків, то можу сказати, що поки що попередній продаж призупинений, а не припинений, як тільки будуть узгоджені окремі питання, продаж квитків буде продовжено”.

Варто зазначити, що о 13:13, 6 травня, міністр інфраструктури Володимир Омелян опублікував пост на свої й сторінці у Фейсбук. Зокрема, він написав: «Закарпатська зрада» скасовується”.

“З боку авіакомпанії «Мотор-Січ» є абсолютно адекватні вимоги: комерційна окупність рейсів, реклама цього напрямку.
Тому, зараз керівництво області, міста і аеропорта, народні депутати, які справді вболівають за рідний край, докладуть усіх зусиль, щоб вибудувати ефективний механізм співпраці з «Мотор-Січчю». Більше того, знайдуть рішення для зручних авіакомпанії і пасажирам рейсів. І в цьому ми їм теж допомагаємо. Можна не дякувати 🙂, “– написав Володимир Омелян.

Нагадуємо,  авіарейс за маршрутом «Київ – Ужгород» запущено 15 березня. Особисто його відкривали міністр інфраструктури Володимир Омелян та президент Петро Порошенко.