В Перечинському лісгоспі знову заклали шкілку дугласії

5 років ago admin 0

На території лісового фонду Перечинського лісництва квартал 24 виділ 4 урочище Чийзерка лісівники заклали піднаметовий розсадник площею 0,02 га. Допомагали лісівникам Перечинські школярі: Цубина Анастасія, Цубина Іван та Сергеєв Андрій, за що лісівники їм щиро вдячні.

До посадки молодих сіянців долучилася і бабуся Кирлик В.А., котра в свої немолоді роки теж захотіла вкласти лепту в збереження та відновлення природи рідного краю.

Перед початком закладання сіянців у розсадник, лісівники подбали про належну підготовку грунту, тому що це допоможе висадженим сіянцям швидше прижитись та зміцнити свою кореневу систему для подальшого використання їх в лісові культури.

В даний розсадник заклали шкілку дугласії, яка дедалі ширше використовується Перечинськими лісівниками при посадці лісових культур, адже це швидкоросла високопродуктивна, досить стійка до дії несприятливих погодних умов порода тощо.

Надалі працівники лісництва доглядатимуть за насадженням, прополюючи від бур’янів та розпушуючи грунт, аж доки молоді деревцята зміцнять кореневу систему. Потім їх буде використано при лісовідновленні та озелененні населених пунктів.

На території лісового фонду Перечинського лісництва квартал 24 виділ 4 урочище Чийзерка лісівники заклали піднаметовий розсадник площею 0,02 га. Допомагали лісівникам Перечинські школярі: Цубина Анастасія, Цубина […]