В Ужгороді перевіряли легальність працевлаштування водіїв

5 років ago admin 0

Посадовці Управління Держпраці, зокрема головні державні інспектори відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  Маріанна Гукс і Артур Сумара, а також  головний державний інспектор сектору нагляду в АПК та СКС Андрій Гоман  у рамках спільно із «Укртрансбезпекою» та Нацполіцією провели черговий  рейд на автошляхах краю. Цього разу була обстежена ділянка автодороги у самому центрі Ужгорода, неподалік обласної лікарні.

Учасники рейду перевіряли наявність у водіїв документів, які б засвідчували  їх легальне працевлаштування. Адже такі заходи проводяться насамперед з метою виявлення фактів порушення законодавства з питань праці, зокрема щодо легального працевлаштування. Водночас встановлювалося, чи дотримуються водії вимог безпекидорожнього руху, охорони праці.

За словами Маріанни Гукс,  кожен з перевірених водіїв, як стало відомо, працює в межах правового поля, тобто або сам є суб’єктом господарювання, або має укладений з роботодавцем трудовий договір. Треба зауважити, що такому стану справ сприяла розгорнута торік посадовцями Управління Держпраці широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія, у ході якої людям пояснювали переваги легального і недоліки тіньового працевлаштування, а також розповіли про серйозну фінансову відповідальність, передбачену за порушення  вимог трудового законодавства.