Міжгірські рятувальники опікувалися безпекою громади с. Буковець

5 років ago admin 0

На Закарпатті продовжуються самопали сухостою. Не виключення й гірська місцевість. Приміром, за минулу добу в області із зафіксованих 13 пожеж сухої трави та чагарників на відкритих територіях, 2 виникло  в смт Міжгір’я. Отож сьогодні, 19 квітня, працівники Міжгірського районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області знову пішли в люди, щоб в черговий раз провести  роз’яснювальну роботу щодо попередження спалювання сміття та сухостою. Для профілактичної роботи обрали громаду с. Буковець.

Надзвичайники розповідали селянам про необхідність дотримання вимог пожежної безпеки у побуті та про небезпеку розповсюдження вогню з відкритих територій на присадибні ділянки, господарчі будівлі та житлові будинки. Загоряння сухостою, за правило, виникають через людський фактор – випадковий чи умисний. Тож рятувальники зверталися до селяні з проханням контролювати свою поведінку під час перебування в зоні екосистем. Окрема увага акцентувалася на недопущенні загорань в лісових масивах.

Також до пожеж можуть призвести й дитячі пустощі, тож треба пильнувати за дітьми. Отож рятувальники навідалися і до молодого покоління. Спілкуючись з вихованцями Буковецького навчально-виховного комплексу, рятувальники намагалися донести до дітей інформацію чим може закінчитись нехтування правилами пожежної та власної безпеки.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

 IMG_1417.JPGIMG_1426.JPG

IMG_1432.JPGIMG_1434.JPG