Деякі особливості голосування не за місцем реєстрації

5 років ago admin 0

15 квітня — останній день коли можна було змінити місце голосування для другого туру виборів Президента України.

У випадку, коли особа, яка бажає голосувати не внесла зміни щодо себе через органи ведення Державного реєстру виборців, вона має право до 18 квітня (включно) звернутись з адміністративним позовом про уточнення списку виборців. Звертатись необхідно до місцевого суду загальної юрисдикції за місце знаходженням виборчої дільниці, на якій збираєтесь голосувати. У таких випадках судовий збір не сплачується.

 Рішення суду про внесення змін до списку виборців не пізніше як за 5 днів до дня голосування подається виборцем до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців або до відповідної дільничної виборчої комісії для негайного направлення до такого органу, а пізніше цього строку — до дільничної виборчої комісії.

Додатково: дивитися постанову ЦВК України №191 від 02.02.2019р.  “Про Роз’яснення щодо складання та уточнення списків виборців для підготовки і проведення голосування з виборів Президента України”.

         Воловецьке бюро правової допомоги

15 квітня — останній день коли можна було змінити місце голосування для другого туру виборів Президента України. У випадку, …