За лісовими мешканцями на Іршавщині спостерігають

5 років ago admin 0

За побутом і розвагами ссавців спостерігають не тільки працівники Довжанського лісомисливгоспу, а й кілька фотокамер. З їх допомогою єгеря можуть не тільки підрахувати жителів лісу, а й перевірити їх спокій та відігнати браконьєрів.

Те, що голод не тітка, ці звірі знають краще за будь-якої людини. Два мішки качанів на майданчик – це понад 50-ти кілограмів. І, само собою, овес, сіль, кукурудза.

Олені, козулі, кабани, рисі, борсуки та інша дичина. За даними щорічної реєстрації, ці тварини мешкають в Іршавських лісах.

Тепер дані будуть точніше. Адже в лісах встановлені камери фото і відеофіксації. Прилади реагують на рух і відразу ж відправляють на телефон єгеря «Селфi».

До прикладу в Річанському лісництві Довжанського лісомисливгоспу розташованi 6 камер відеонагляду: дві стаціонарні та чотири мобільні. Дві камери відеоспостереження фіксують транспорт та гостей лісництва, а чотири зосереджені тільки в лісовому масиві. Лісничий Євген Шкарупа каже, що завдяки камерам відеонагляду легше спостерігати за дикою фауною, вести облік та моніторинг. Для підгодівлі працівники єгерської служби та лісівники закупили 15 тонн кукурудзи, понад тонну солі та овес. Моніторинг та підгодівля дичини проводиться щоденно.

Але найбільше єгеря раді тому, що завдяки приладам стеження, в лісництві тепер велика колекція портретів мешканців лісів Річанського лісництва. І безпеку їх знаходиться під невсипущим контролем.

За побутом і розвагами ссавців спостерігають не тільки працівники Довжанського лісомисливгоспу, а й кілька фотокамер. З їх допомогою єгеря можуть не тільки підрахувати жителів лісу, а […]