Лісівники Закарпаття – за чисте довкілля

5 років ago admin 0

У квітні–травні в Україні проводиться щорічна акція з благоустрою «За чисте довкілля», спрямована на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, збереження природно-заповідних об’єктів, поширення екологічних знань, активізацію державного та громадського контролю за додержанням природоохороного законодавства.

Лісівники Закарпаття прагнуть бачити місця, де вони живуть і працюють, чистими та охайними, екологічно привабливими. Частина лісгоспівців вже зробили лад на своїй території, а деякі – нещодавно. Тож днями так звана «акція чистоти» прокатилася і на інших лісогосподарських підприємствах, до участі в якій були залучені працівники лісової галузі області та учнів шкільних лісництв.

Під час робіт, що проходили на територіях садиб лісгоспів та лісництв, парків та скверів, уздовж автомобільних доріг та по берегах водойм у лісових насадженнях, було прибрано прилеглі території. Лісівники ліквідували  несанкціоновані сміттєзвалища. В рамках акції проведено заходи з озеленення населених пунктів.

Працівниками Брустурянського, Великоберезнянського, Перечинського, Рахівського, Ясінянського, Воловецького, Верхньогірського та Тячівського лісгоспів було прибрано території лісових масивів вздовж автомобільних шляхів загальнодержавного значення.

Працівниками ДП «Воловецьке ЛГ» спільними діями з керівництвом Абранської ЗЗСО було організовано день благоустрою. На заході були присутні головний інженер Іван Малильо, головний лісничий Мирон Стецо, менеджер (управитель) з маркетингу Іванна Урдинець.Також активну участь взяли випускники школи: Мумряк Ю, Волошин Г, Пумпинець В. Калитич В, Пацьо І, Куштинець О, Малильо В, Михайлович В.

У проведенні суботника ДП «Ясінянське ЛМГ» взяли участь лісівники всіх шести лісництв, а також працівники центрального апарату лісгоспу. Переважна більшість робіт велася на подвір’ях контор лісництв, поблизу КПП, а також біля рекреаційних зон та місць відпочинку. Загалом було прибрано понад 3 гектари території та вивезено 17 куб. м. сміття. Окрім прибирання, лісівники висадили 40 різноманітних дерев і 80 декоративних кущів. Також велися роботи з побілки й обрізання існуючих дерев, кущів, живих огорож та упорядкування відпочинкових зон і місць для куріння на території лісництв.

Працівники центрального апарату, окрім прибирання території, впорядкували існуючі на подвір’ї альпійські гірки і клумби, та зробили доповнення новими саджанцями декоративних рослин на екологічні стежці, що знаходиться позаду центрального офісу. Паралельно, на прилеглій території до адмінбудинку по вулиці Грушевського, було прибрано узбіччя та побілено дерева.





У квітні–травні в Україні проводиться щорічна акція з благоустрою «За чисте довкілля», спрямована на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій, […]