У чотирьох районах області рятувальники навчали молоде покоління пожежним правилам

5 років ago admin 0

Для того, аби діти ще змалечку знали та дотримувались елементарних правил безпеки життєдіяльності, фахівці ДСНС постійно проводять різноманітні навчальні заходи.

Так, 16 квітня до школярів 1-9 класів ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 завітали вогнеборці м. Чоп аби провести пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Після традиційної теоретичної частини, у дворі школи учням продемонстрували пожежно-рятувальний автомобіль, його оснащення, пояснили, як рятувальники виїжджають на виклики та дозволили малечі відчути себе у ролі вогнеборця – загасити умовну пожежу шляхом подачі води в осередок горіння.

А от до рятувальники Виноградівського підрозділу приймали у себе в гостях вихованців НВК-ЗОШ с. Нове Село. На початку зустрічі, фахівці Служби порятунку «101» нагадали дітлахам основні правила безпеки життєдіяльності у побуті, ознайомили з особливостями роботи оперативно-рятувальної служби та продемонстрували пожежний автомобіль та технічне обладнання.

Також сьогодні, просвітницько-профілактична робота відбулась на території Міжгірського професійного ліцею, де пройшов «Ярмарок кар’єри», до якого приєднались і місцеві вогнеборці. Останні, розповідали молодому поколінню як правильно обрати професію та нагадували про важливість дотримання заходів безпеки життєдіяльності. Крім того, рятувальники провели профорієнтаційну роботу з учнями щодо вступу до навчальних закладів системи ДСНС України.

Напередодні, в рамках проведення Дня цивільного захисту рятувальники Ясінянського пожежно-рятувального підрозділу навідались до школярів 1-7 класів ЗОШ І-ІІІ ступенів, що у селі Лазещина, Рахівського району. Тут, окрім демонстрації червоно-білого автомобіля та його оснащення, молоді нагадали, як можна запобігти пожежі та що треба робити у випадку її виникнення. Також поінформували про порядок дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів та інших надзвичайних подій. Не обійшлося й без загального фото біля техніки надзвичайників.

569.jpg 5705.jpg

2019.jpg 5733.jpg

IMG-816a.jpg IMG-8e.jpg

IMG_2.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області