Понад 3 тис. молодих саджанців висадили на Перечинщині (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Акція “Майбутнє лісу у твоїх руках” дісталась Перечинського держлісгсопу. На території Турянського лісництва, поблизу села Сімер, лісівники разом із школярами, заліснили територію де в минулому проходив нафтопровід. Аби наслідки демонтажу труби вже за декілька років не було помітно, підприємством прийнято рішення посадити тут молодий ліс.

На даній ділянці лісівники разом із школярами посадили більше трьох тисяч молодих саджанців, левова частка з яких бук, а також як допоміжні культури ясень та явір. Цього року допомогти лісівникам та прийняти участь у “зеленій” акції радо зголосились учні Сімерської загальноосвітньої школи, а також діти лісівників. Більшість із них саджали дерева вперше.

Загалом Перечинським держлісгоспом цього року заплановано заліснити майже 70 га. З них на більше 9 га проводитиметься посадка лісових кільтур, решта площі це сприяння природному поновленню. З урахуванням зменшення площі суцільних рубок, на відміну від попереднього року, площа заліснення також зазнала змін. Не обійшлось і без приємних сюрпризів. На згадку про допомогу та участь у всеукраїнській акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”, лісівники нагородили учнів подяками, а також вручили подарунки. Зі свого боку діти пообіцяли й надалі допомагати лісівникам збагачувати Карпати молодим лісом.

Акція “Майбутнє лісу у твоїх руках” дісталась Перечинського держлісгсопу. На території Турянського лісництва, поблизу села Сімер, лісівники разом із школярами, заліснили територію де в минулому проходив […]