У Невицькому відкрили алею тюльпанів

5 років ago admin 0

Сьогодні, 15 квітня, в селі Невицьке у рамках всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України-2018» відбулося урочисте відкриття «Клумби тюльпанів».

На запрошення Невицького сільського голои Михайла Лаби участь у заході прийняли заступник голови обласної ради Петро Грицик, керуючий справами виконавчого апарату районої ради Юрій Фрінцко та депутат райради Андрій Кушнірук, голова Ужгородської РДА Еріка Кинєв, директор держлісгоспу Василь Кий, громада села та інші.

Серед поважних гостей були також – радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Каролін Спаанс та Почесний консул Королівства Нідерландів у Львові Андрій Гринчук.

Відкриваючи захід, Невицький сільський голова Михайло Лаба подякував всім, хто долучився до облаштування цього унікального об’єкту, зокрема партнерам з Королівства Нідерландів, і наголосив, що на самоврядній території реалізується 5 успішних проектів. Цей проект вдалося вибороти в рамках Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України», де у подарунок від Посольства Королівства Нідерландів Невицьке ‒ як одне з 10-ти сіл – фіналістів отримало клумбу з тюльпанів. Восени 2018 тут висадили 10 тисяч цибулин тюльпанів.

Радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Каролін Спаанс відзначила, що Невицьке вражає не тільки красою, а й згуртованістю всієї громади. Тож ці квіти стануть символом процвітання села та його співпраці з Королівством.