На Міжгірщині замість суцільних зрубів – молодий ліс

5 років ago admin 0

Всеукраїнська Акція Держлісагентства «Майбутнє лісу у твоїх руках» досягла свого екватору. Взявши старт 21 березня у Всесвітній день лісу, третій тиждень по всій країні йде активна посадка лісу, в якій, окрім професійних лісівників, беруть участь і представники місцевих органів влади, громадських організацій, учнівської молоді та ЗМІ.

Саджають ліс для майбутніх поколінь і на Міжгірщині. Днями у Вучківському лісництві, квартал 27, виділ 2 на місці суцільної санітарної вирубки проведені роботи з лісовідновлення на площі 0,6 га.

Об’єднали свої зусилля лісівники ДП «Міжгірське лісове господарство» та ДП «Верхньогірське лісове господарство», представники районної влади та учні шкільного лісництва.

Вітаючи гостей, лісівники розповіли про «фронт» запланованих робіт, роздали інвентар, саджанці і, відтак, акція стартувала.

Робота відразу пішла жваво, саджали бук, ялицю, явір, ясен, супутні породи. В цей день спільними силами вручну були створені зелені насадження на території в понад півгектара. Всі працювали з піднесеним настроєм та залишилися задоволеними результатами своєї роботи.

А Акція продовжується. У вівторок акції заплановані в Тячівському, Мокрянському та Сваляському держлісгоспах, а в четвер — Ясінянському та Рахівському, а це значить, що у лісівників буде ще багато гостей, але вони раді всім, хто бажає залучитися до доброї справи – створення лісу для майбутніх поколінь. Отже, запрошуємо всіх творити майбутнє своїми руками!

Всеукраїнська Акція Держлісагентства «Майбутнє лісу у твоїх руках» досягла свого екватору. Взявши старт 21 березня у Всесвітній день лісу, третій тиждень по всій країні йде активна […]