Закарпатські лісівники разом із обласною владою заклали новий дендропарк (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Всеукраїнська акція “Майбутнє лісу у твоїх руках” продовжує крокувати Закарпаттям. Цього разу “зелена” акція зібрала як лісівників так й представників обласної влади та учнів шкільного лісництва. Взяти до рук лопату аби посадити дерево, в рамках “зеленої” акції, вже традиційно береться голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

Каже, жити у найбільш лісистій області і не посадити дерево, значить марно його прожити. Як розповів начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, цього року лісівниками прийнято рішення закласти черговий дендропарк, який знаходитиметься в урочищі «Дубки», неподалік Ужгорода.

На ділянці площею 30 сотин було висаджено майже 1000 саджанців. Серед них вільха, ясен, береза, три породи дуба, каштан, липа, горіх, модрина, клен та навіть хурма кавказька. Заліснення лісових угідь та створення дендропарків, зі слів головного лісівника Закарпаття, яскравий приклад збереження та примноження карпатських лісів. Ліс – це легені планети, а тому їх потрібно берегти та допомагати всіма силами збагачувати.

Такої думки дотримується очільник Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, який також щорічно бере участь у “зеленій” акції. Допомогу старшим, люб’язно надавали вихованці шкільного лісництва Ужгородського держлісгоспу. Кажуть, садити дерева їм доводиться не вперше, однак кожен раз цей процес приносить тільки задоволення, адже розумієш, що цією благородною роботою ти приносиш користь як собі так й майбутнім поколінням. Дендрарій в Урочищі Дубки був вибраний не випадково, адже Урочище досить популярне місце як для місцевого населення так й туристів. Тому для відвідувачів рекреаційної зони буде цікавим ознайомитись із багатьма видами дерев, які у майбутньому лісівники планують збільшувати, тим самим розширюючи дендропарк.

Всеукраїнська акція “Майбутнє лісу у твоїх руках” продовжує крокувати Закарпаттям. Цього разу “зелена” акція зібрала як лісівників так й представників обласної влади та учнів шкільного лісництва. […]