Студенти Хуста провели благодійний бал й зібрали більше 70 тисяч гривень

5 років ago admin 0

DSC00293 на підтримку онкохворих діток.

Уже хорошою традицією для міста над Тисою стало проведення 13 грудня, у День святого апостола Андрія Первозванного, благодійного балу.

Започаткувала цей захід два роки тому студентська рада м.Хуст за підтримки управління культури, молоді та спорту Хустської міської ради. Згодом долучилися небайдужі – з добрим серцем та щирою душею – хустяни, адже подія покликана згуртувати містян навколо доброї справи. Цьогоріч усі зібрані під час балу кошти, а це 70 тисяч гривень і 150 євро, підуть на допомогу діткам Хустщини, які перебувають на обліку в онкологічному диспансері.

За доброю традицією гостей приймала зала готельно-розважально комплексу “V&P”, адже рестораторка Марина Лунченко завжди радо підтримує будь-які благодійні ініціативи.

“Бал – це прекрасна акція, це змістовний культурний відпочинок, поєднаний з доброю справою. Надзвичайно приємно було бачити, як люди, попри власні справи і клопоти, не відмовляли і охоче відгукувалися на пропозицію долучитися до організації. Дякую артистам, фотографам, ведучим, партнерам та спонсорам, гостям, які відвідали бал та брали активну участь в аукціоні. Адже зараз, як і завжди, актуальні слова: “Для тебе – зерна, а для мене – ціле життя”, –співорганізатор балу, голова студради Мирослава Шемота.

Вечір вдався неймовірно вишуканим та цікавим, адже поєднав живу інструментальну музику у виконанні неперевершеного інструментального квартету “Soft-musik” (кер.Оксана Нодь), чарівні звуки саксофона відомого музиканта – гостя з Ужгорода Григорія Чепури, чутливий вокал чарівної Альони Маринець та драйвовий виступ заслуженого артиста України, улюбленця публіки Івана Пилипця. І звісно, що жоден бал не обходиться без вишуканих вальсів. А їх виконували талановиті вихованці танцювального клубу “Еліт”. Родзинкою ж танцювального наповнення став майстер-клас із віденського вальсу від заслуженого тренера України, судді вищої категорії, президента Закарпатського обласного осередку Асоціації спортивного танцю України Владислави Костак. Тон події задавали креативні ведучі Аліса Смерека та Віталій Бута.

До слова, почесною гостею заходу стала 6-річна Антонінка Піпаш із Монастирця, на лікування якої минулоріч студенти зініціювали збір коштів. Допомога небайдужих виявилася результативною і необхідну суму на трансплантацію кісткового мозку вдалося зібрати. Операція з пересадки кісткового мозку та реабілітація пройшли успішно. Дівчинка здолала страшну недугу і радо з мамою завітала на бал.

“Мені не вистачає слів, аби описати всю вдячність. Це вдячність матері, яка ледь не втратила свою дитину. Однак з допомогою добрих людей нам вдалося подолати страшну недугу. Я надзвичайно вдячна студентам, управлінню культури, молоді та спорту Хустської міської ради, всім небайдужим людям, які нам допомогли. Всім бажаю міцного здоров’я, нехай ваше добро повернеться до вас сторицею. А тим, хто потрапив у складну життєву ситуацію, хочу сказати: вірте і ніколи не втрачати надії, тому що світ не без добрих людей”, – закликала присутніх мама Антонінки Аліна.

Окрім студентства, громадськості, інтелігенції міста, у заході взяли участь представники міської та районної влади.

“Відрадно, що у Хусті є така активна молодь, що скеровує свій запал на добрі справи. Для міста над Тисою благодійні заходи є традиційними, радо підтримуємо подібні ініціативи, добре розуміючи, наскільки вони важливі для людей”, – прокоментував подію секретар Хустської міської ради Володимир Ерфан.

Із вдячними словами до організаторів та всіх небайдужих, хто долучився до благодійності, звернулися пастор християнської церкви Віталій Маринець, представник студентського активу Василь Цола, заступник голови Хустської РДА Михайло Попович, від благодійного Фонду фізичної реабілітації, спорту та здоров`я – Михайло Сливка. Цінні подарунки діткам вручила партнер заходу, голова Фонду фізичної реабілітації, спорту та здоров’я Анна Романенко.

Упродовж балу кожен мав нагоду не просто гарно відпочити в атмосфері вишуканості та краси, а й зробити свій благодійний внесок, придбавши на аукціоні чудові картини митців або ж вироби хендмейду майстрині Марії Терненко. Усі зібрані кошти підуть на лікування 11-річного Василька Легач із Заброді, який, до речі, також був присутній на події, та 7-річної Анюти Цьока із Сокирниці. Дітки борються зі страшною недугою. Діагноз – гостра лімфобластична лейкемія. Боротьба за життя триває, однак лікування є дороговартісним, тому родинам потрібна фінансова допомога добрих людей. Тож хто не зміг відвідати бал, може перерахувати кошти за реквізитами:

На підтримку Василька: картковий рахунок 5104770002650275 (Рішко Микола Федорович, родич).

На підтримку Анюти: картковий рахунок 4731219109558621 (Цьока Галина Олександрівна, мама Анюти)

Тож не будьмо байдужими. Допоможемо разом діткам подолати недуги. І хтозна, можливо, за кілька років вони з радістю станцюють свій віденський вальс під наші з вами оплески.

Богдана Клекнер

DSC00274-1 DSC00288-1 DSC00294 DSC00315