На семінарі йшлося про актуальні питання з охорони праці

5 років ago admin 0

На базі ТОВ «Учбово-курсовий комбінат» в Ужгороді для роботодавців і посадових осіб підприємств та установ краю проходив семінар-навчання  з питань охорони праці.

На запрошення керівництва комбінату у заході взяли участь представники Управління Держпраці у Закарпатській області, зокрема заступник начальника Управління Володимир Горєв та завідувач сектору з питань експертизи умов праці Лілія Січка.

У своєму виступі  Володимир Горєв зупинився на ключових складових охорони праці, серед яких правові норми чинного законодавства, виробнича санітарія, гігієна праці, техніка безпеки тощо. Посадовець звернув увагу присутніх на останні законодавчі зміни, навів приклади функціонування системи охорони праці в інших європейських державах і надав поради, виходячи з власного практичного досвіду.

Володимир Горєв також ознайомив  аудиторію з тематикою цьогорічного Всесвітнього Дня охорони праці, який проходитиме девізом  «Безпечне та здорове майбутнє праці», і нагадав,  що Міжнародна організація  праці прийняла свого часу рішення відзначати 28 квітня Всесвітній День охорони праці, аби привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми та з метою формування культури охорони праці і задля зниження рівня щорічної смертності на виробництві.

Питання порядку надання пільг та компенсацій працівникам, які працюють у важких та шкідливих умовах праці, проведення атестації робочих місць за умовами праці висвітлила Лілія Січка. Посадовець відповіла на конкретні запитання, які цікавили учасників зібрання.