Засідання методичної секції викладачів суспільних дисциплін ЗП(ПТ)О Закарпатської області

5 років ago admin 0

Нещодавно проведено засідання методичної секції викладачів суспільних дисциплін ЗП(ПТ)О області, тема якого – „Євроінтеграційна проблематика на уроках історії як засіб формування ключових компетентностей учнів у контексті сучасних освітніх технологій” актуальна в реаліях сьогодення.

Про викладання сучасного стану і перспективи української євроінтеграції на уроках суспільних дисциплін розповіла Місюк В.О., керівник секції, викладач ДНЗ „Мукачівський центр професійно-технічної освіти”. Вона зазначила, що європейський вибір України відкриває нові перспективи співробітництва з розвинутими країнами континенту, надає можливості економічного розвитку, зміцнення позицій України у світовій системі міжнародних відносин. Це – найкращий спосіб реалізації національних інтересів.

Цікавим та змістовним був виступ викладача Перечинського професійного ліцею Попович М.І. про розвиток критичного мислення як умову формування компетентностей учнів та виховання особистості, яка вміє працювати упродовж життя.

Мирослава Іванівна також поділилася власним досвідом у рамках роботи Школи „Творча лабораторія педагога”.

Методист НМЦ ПТО Демчишин Г.С. ознайомила учасників вебінару з нормативними документами Міністерства освіти і науки України щодо викладання суспільних дисциплін у 2018/2019 навчальному році, акцентувала увагу на змінах та особливостях нових навчальних програм для учнів І курсу, проведенні учнівських олімпіад, міжнародних конкурсів, тематичних заходів – Всеукраїнського тижня права; інформувала про якість навчальних досягнень учнів за результатами проведення державної підсумкової атестації з історії України в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області у 2017/2018 н.р. Також проаналізувала результати державної підсумкової атестації (у формі ЗНО) в 2018 р. серед учнів ЗП(ПТ)О (за даними сайту Українського центру оцінювання якості освіти) та особливу увагу присутніх зосередила на зовнішнє незалежне оцінювання 2019 року.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області