На Виноградівщині перейшли на посилений режим несення служби в лісах

5 років ago admin 0

Рейдовою бригадою у складі державної лісової охорони ДП «Виноградівський лісгосп» та рятувальників Виноградівського РВ У ДСНС України в Закарпатській області проведено спільний рейд щодо профілактики виникнення пожеж у лісах.

Роз’яснювальні бесіди із населенням щодо дотримання правил пожежної безпеки в лісі проведено поблизу державного лісового фонду у с. Велика Копаня. Роздано також тематичні листівки та пам’ятки щодо імовірних джерел виникнення пожеж в екосистемах та їх наслідків.

Проведення подібних профілактичних робіт із місцевими мешканцями зараз вкрай актуальне. Адже чи не в кожному дворогосподарстві готуються до прийдешніх Великодніх свят: прибирають рештки сухих рослин, обрізають дерева та готуються до весняної посадки на полях.

З буденними клопотами люди часто забувають про небезпеку вогню та шкоду від диму, що виникають в результаті спалювання рослинності та сміття. Чи не щодня фіксуються випадки виникнення пожеж на полях, у садах та домогосподарствах. Втрата оселі, набутого важкою працею майна та урожаю, загибель дикої фауни та знищення цілих екосистем – усього цього можна уникнути, варто лише відповідально віднестися до питань пожежної безпеки та збереження довкілля.

Лісівники та рятувальники проінспектували місця відпочинку та рекреаційні зони в межах лісового фонду, де часто жителі проводять дозвілля та влаштовують пікніки. Разом зі слідами багаття, було виявлено чимало сміття навколо бесідок, залишене відпочивальниками. І це попри те, що поруч знаходяться спеціально закріплені лісівниками мішки та попереджувальні знаки.

Члени рейдової бригади закликали громадян не спалювати суху траву на полях та дворогосподарствах, котрі прилягають до лісосмуги.

Бесіду проводили із представниками нацменшин, із дітьми та туристами, котрі часто приїжджають у с. Велика Копаня за цілющою водою, що тече з гори. Розмовляли також із курцями про небезпеку виникнення пожежі внаслідок викинутого недопалку.

ДП «Виноградівський лісгосп» попереджає: багаття загасити легше, аніж ліс!

ПРИ ВИНИКНЕННІ ПОЖЕЖІ ТЕЛЕФОНУЙТЕ 101!

Рейдовою бригадою у складі державної лісової охорони ДП «Виноградівський лісгосп» та рятувальників Виноградівського РВ У ДСНС України в Закарпатській області проведено спільний рейд щодо профілактики виникнення […]