Вийшов друком черговий випуск наукового збірника обласного краєзнавчого музею

5 років ago admin 0

zbirnyk 1Після нетривалої перерви до читачів повернувся оновлений науковий збірник, підготований колективом Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім.Т.Легоцького. В черговому випуску вміщено статті співробітників музею, науковців і краєзнавців із актуальних питань музеєзнавства, краєзнавства, історії, етнографії, природознавства Закарпаття.

На сторінках видання читачі зможуть ознайомитися з життєвою і творчою біографією нинішнього директора музею Василя Шеби, довідатись про наукові пошуки археолога, історика та краєзнавця Степана Пеняка, боротьбу колишнього директора музею Юлія Кондора за збереження і реставрацію Ужгородського замку, історію створення та функціонування експозиції Закарпатського обласного художнього музею ім.Й.Бокшая і неоціненний внесок у його роботу першого директора Ужгородської картинної галереї Ласла Шандора.

Надзвичайно цікавими та пізнавальними є публікація поважного етнографа й музиколога Віктора Шостака про дитячі музичні іграшки і наукова розвідка про традиції весільного обряду в с.Річка Міжгірського району в кінці ХІХ – 50-х роках ХХ ст. авторства відомого етнографа Іллі Грибанича.