Перечинські рятувальники вчили дошкільнят правилам безпечного життя

5 років ago admin 0

Учора, 27 березня, спокій села Зарічово Перечинського району порушила сирена вогнеборців. Цього разу бійці 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Перечин приїхали не на бойовий виклик, а в гості до найменших мешканців населеного пункту – вихованців місцевого дошкільного навчального закладу, щоб провести навчально-пізнавальну- акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Діти разом з педагогами радо зустріли рятувальників. Спочатку для малечі вогнеборці провели невеликий пожежний лікнеп. У доступній формі дітлахам розповіли як не допустити пожежі вдома та що робити, якщо вогонь все ж охопив помешкання. Також малеча дізналася про небезпеку полум’я в лісі. Увага маленьких співрозмовників акцентувалася на дитячих пустощах із запальничками та сірниками, які можуть закінчитися великою бідою.

Однак, традиційно найзахоплюючим моментом заходу стала демонстрація пожежно-рятувального автомобіля та наявного там обладнання. А також хлопчики та дівчатка мали змогу приміряти на себе шоломи вогнеборців. А ще надзвичайники нагадали малечі як правильно викликати Службу порятунку за номером «101».

А про цікаву й пізнавальну зустріч нагадуватимуть світлини, зроблені на згадку.

Зарічево 2.jpg   Зарічово 3.jpg

Зарічово 1.jpg  Зарічово 4.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області