Рекомендації від Управління ДСНС України у Закарпатській області для керівників виборчих комісій, дільниць

5 років ago admin 0

31 березня поточного року українці вибиратимуть Президента держави. На місцях працюють виборчі дільниці. Більшість із них розташувалася у приміщеннях навчальних закладів, сільських рад, будинків культури тощо.

У зв’язку з цим, та з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж в період волевиявлення громадян Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до голів та членів комісій, дільниць здійснити ряд організаційно-практичних заходів аби забезпечити безпеку громадян під час голосувань, зокрема:

  • Виборчі дільниці мають бути забезпечені не менше ніж двома евакуаційними виходами, в яких двері повинні відкриватися у напрямку виходу людей із приміщення.
  • На шляхах евакуації ні в якому разі не можна складувати ніякі предмети, щоб не створювати перешкод вільному руху людей, а килимові доріжки необхідно надійно прикріпити до підлоги.
  • На більшості дільниць кабінки для голосування не освітлюються. В інших випадках потрібно дотримуватися правил улаштування електроустановок. В жодному разі не можна підвішувати світильники на струмоведучі проводи та включати їх зі знятими ковпаками.
  • Виборчу дільницю на випадок відключення електромережі необхідно забезпечити двома електроліхтарями. Освітлення дільниці та кабін за допомогою свічок та відкритого вогню суворо забороняється.
  • Системи та установки пожежної сигналізації, протидимного захисту та пожежогасіння повинні бути у справному стані. Треба, щоб на території об’єктів або поблизу них були джерела протипожежного водопостачання (гідранти, водойми, водонапірні башти).
  • Виборчі дільниці забезпечуються первинними засобами пожежогасіння з розрахунку 2 вогнегасники в зал для голосування та по одному в інші кімнати. Розміщувати їх необхідно на видних місцях на висоті не менше 1,5 метра від рівня підлоги. Біля телефонних апаратів встановлюються таблички з номером виклику пожежно-рятувальної «101».
  • Усі особи, які беруть участь у проведенні виборчої кампанії, члени виборчих комісій, агітатори повинні бути ознайомлені з вимогами пожежної безпеки і вміти користуватися первинними засобами пожежогасіння.

У ДСНС України у Закарпатській області

Вибори 2019 взірці копия.jpg