Пожежі сухої трави набирають обертів. Рятувальники б’ють на сполох та закликають не спалювати сухостій

4 роки ago admin 0

Весняне сонце та тепло ще й не радувало закарпатців, але пожежі сухої рослинності вже набирають обертів. Так, впродовж чергової доби закарпатські рятувальники 4 рази виїжджали для гасіння загорань у екосистемах краю. Найбільше горіло в Ужгороді та Ужгородському районі – 3 випадки, ще одна пожежа зафіксована у м. Берегово. Загальна площа усіх загорань становить близько 2,6 га.

А невдовзі весна та початок польових робіт, що спричинить ріст таких пожеж на території усього Закарпаття. Населення активно розпочне впорядковувати  присадибні та дачні ділянки, намагаючись позбавитися від опалого минулорічного листя, сухої трави, чи іншого мотлоху найменш трудомістким способом – спалюванням. Прикро, але громадяни не переймаються, що для вогняної стихії потрібно дуже мало щоб «вирватися» з-під людської опіки й почати нищити все на своєму шляху, завдаючи численних матеріальних збитків‚ або ж навіть травмуючи самих ініціаторів прибирання. А про непоправну шкоду, яку завдають самопали екології, фауні та флорі рідного краю, й годі говорити. І все ж рятувальники сподіваються, що здоровий глузд краян переможе над бажанням «поприбирати» за допомогою відкритого вогню.

Отож, рятувальники звертаються до всіх закарпатців із застереженням і проханням: перед тим, як починати прибирати територію приватного обійстя чи підприємства варто ще раз подумати про можливі негативні наслідки, і якщо виникають найменші сумніви щодо безпеки, то краще багаття не розкладати, тоді ні здоров’я, ні кишеня не постраждає…

У ДСНС України у Закарпатській області