У Перечинському лісгоспі відзначили Міжнародний день лісів

5 років ago admin 0

21 березня – Міжнародний день лісів, який був заснований в 1971 році. Ініціатором відзначення Дня лісу виступила Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї в 1971 році, і ця ідея була підтримана Всесвітньою Продовольчою і сільськогосподарською організацією при ООН (ФАО). Цього року він відбувається під загальним гаслом «Ліси та освіта». В Україні з цього дня стартує акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка триватиме до 20 квітня – Дня довкілля.

Основним завданням Міжнародного дня лісу є привернення уваги жителів планети до проблеми збереження лісів, інформування про значимість лісових екосистем, основні заходи задля їх захисту та відновлення.

Метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

Цьогоріч працівники ДП «Перечинський лісгосп» відзначили Міжнародний день лісів разом із учнями 5-го класу Сімерської ЗОШ І-ІІ ст., їх класним керівником Зизич М.Ю. та педагогом-організатором Сімерської ЗОШ І-ІІ ст. Штелиха Н.І.

Провідний інженер із лісових культур Мицянка М.Ю. провела зустріч із учнівською молоддю Перечинщини, на котрій розповіла про започаткування, мету та важливість даної акції. Також, розповіла про необхідність бережливого ставлення, охорону та відтворення лісів.

Потім для дітей було організовано цікаві ігри на лісову тематику, зокрема, такі ігри:

Гра-знайомство «Шишкофон» – під час цієї гри учасники по черзі брали шишку в руку та називали своє ім’я, інші учасники, називали на першу літеру названого імені назви тварин/птахів/дерев або назвали своє ім’я та вказували, з якою лісовою твариною/птахом/деревом він чи вона себе асоціює та чому. Потім передавали «шишкофон» по черзі всім учням.

«Хто я?» – під час цієї гри на спину учасника чіплялася картка з зображенням лісової тварини/рослини/птаха. Цей учасник або учасниця показували зображення іншим учасникам та задавали питання щодо зображення, на які інші учасники відповідали лише «Так» або «Ні». Коли учасник або учасниця вгадували, що зображено на картці, обирався новий доброволець.

«Вгадай, що всередині!» – під час цієї гри діти розділились на 4 групи, які по колу переходили між 4 дорослими, кожен з яких давав певне завдання, націлене на різні органи чуття:

нюх – із закритими очима за запахом визначали, що знаходиться в мішечках з лікарськими рослинами та прянощами;

дотик – занурювали руку в коробку, де на дотик вгадували, який плід чи насіння там знаходиться;

смак – із закритими очима вгадували, що ведучий дає скуштувати;

слух – за звуком знаходили два стакани з однаковим вмістом.

Після ігор для дітей було організовано солодкий стіл та вручено подарунки за активну участь в святкування Міжнародного дня лісів.

Учні із захопленням брали участь в іграх, були дуже активними, за що їм велике спасибі від адміністрації ДП «Перечинський лісгосп», також дякуємо педагогам, які виявили бажання взяти участь в даному заході.

21 березня – Міжнародний день лісів, який був заснований в 1971 році. Ініціатором відзначення Дня лісу виступила Європейська конфедерація сільського господарства на 23-й Генеральній Асамблеї в […]